Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2017 23:17 - Една усмивка е много чаровна - глава 2: Уей Уей ще отвлича съпруг
Автор: elindress Категория: Изкуство   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.06.2017 20:43


image
Глава 2: Уей Уей ще отвлича съпруг

 

     Точно осем вечерта е.
     Облечената в червено жена-войн стоеше самоуверено с голямото си оръжие върху Моста на фениксите1 в Чан’ан.
     Това беше мястото, от където преминаваха всички сватбени процесии.
     В Сънища за Дзянху сватбените церемонии можеше да са пищни или по-скромни. Церемонията на Джън Шуй и Уей Уей беше скромна, обикновено пътуване до Храма на старейшината на луната. По това време те бяха бедни и, след като беше заради куест, нямаше нужда да влагат особено значение в това.

     Но днешната церемония между Джън Шуй и Сяо Ю Яо Яо определено щеше да е пищна. Имаше стотици цветни украси по улиците, свиреха на гонгове пред сватбения седан, който беше носен от осем човека, в кулата-ресторант беше сервирана най-хубавата храна и всички места бяха резервирани, да не говорим, че всеки на празненството щеше да получи червен пакет с 888 злато.
     Вече се носеха слухове относно тази сватба, понеже Сяо Ю Яо Яо имаше репутация, а и Джън Шуй не беше безизвестен. Казваха, че играчи от други сървъри чули за сватбата и специално си направили нови акаунти, за да дойдат да гледат.

     На Моста на фениксите жената-войн стоеше неподвижно, сянката ѝ беше слаба, а изражението мрачно.

     В този момент чат канала избухна.

 

     [Глобален чат] [Цветя в цветния дъжд]: Вижте всички! Бившата жена на Джън Шуй е на  Моста на фениксите!

     [Глобален чат] [E А Ни]: Дам, виждам я.

     [Глобален чат] [Зелени вълни под моста на тъгата]: И аз. *въздишка* Изглежда толкова тъжна. Винаги забелязваме радостта на новата двойка, но не и тъгата на бившия.

     [Глобален чат] [O Хъ Хъ]: WTF. Ето, отново слeнг2. Мразя интернет слeнговете.

     [Глобален чат] [oлo]: Видях я по-рано, а сега стоя точно до нея.  Уау, днес ще е вълнуващ ден. Мисля, че тя иска да отвлече съпруга.

     [Глобален чат] [Шоколадов и млечен чай]: Подкрепям Лу Уей Уей Уей, да го отвлече и да се омъжи!!! Сяо Ю Яо Яо е моя!!!

     [Глобален чат] [O Хъ Хъ]: … …

    

     Включиха се и на противоположната страна.

    

     [Глобален чат] [анни]: Въпреки че Сяо Ю Яо Яо е красива, не мисля, че постъпва както трябва. Краде чужд съпруг и се хвали с това, не се ли страхува от кармата?

     [Глобален чат] [Мълния]: Да. Лу Уей Уей Уей е много добър човек и лоялна.

     [Глобален чат] [Зелените вълни под моста на тъгата]: Вижте Лу Уей, толкова е тъжна, че и дума не може да продума.

     [Глобален чат] [Сламка520]: Другата жена … … толкова красива жена … … няма нужда

     [Глобален чат] [Сяо Ю Яо Яо е безсрамна 108]: Хехе, с какво толкова се хвали? Хвали се с умението си да краде чужди съпрузи. Сяо Ю Яо Яо е безсрамна безсрамна безсрамна безсрамна безсрамна безсрамна %%#… … (псувните се цензурираха от системата)

 

     “Сяо Ю Яо Яо е безсрамна 108” беше върл враг на Сяо Ю Яо Яо. Никой не знаеше защо се мразят толкова. Без очевидна причина този играч се появяваше и започваше да я обижда. Според мълвата, много пъти го убивали и банвали, но след всяко умиране и всеки бан, той ставал по-смел. Всеки път щом го изтривали, той се регистрирал наново. Казваха, че номерът след името е бройката пъти, която са го изтривали от играта.

     Когато видяха този човек, приятелите на Сяо Ю Яо Яо не можеха да не се включат.

 

     [Глобален чат] [Сяо Ю Фей Фей]: Ти си безсрамен, млъквай! Кой казва, че Яо Яо е "другата жена" ? Не се мисли за толкова велик, нямаш квалификацията да наричаш Яо Яо "другата жена"!!!

     [Глобален чат] [Сяо Ю Цин Цин]: Ако някой иска да отвлича съпруга, да пробва. Не си мислете, че сте непобедими, само защото сте в ПК ранг листата. Всички от семейство Сяо Ю сме тук. Единственото, от което се опасяваме е, че никой няма да дойде и да се пробва!

     [Глобален чат] [всн]: Момичетата, които са в ПК ранг листата, навярно приличат на чудовища, Джън Шуй не прави грешка.

 

     Заради шума в чат канала, всички се отправиха към Моста на фениксите.

     Бей Уей Уей излезе от банята и завари следната сцена. Нейният аватар, облечената в тъмночервено жена-войн, беше обкръжен от голяма тълпа, но имаше известно разстояние между нея и кръга от хора. Жената-войн стоеше като самотна фигура в средата.
     Мехурчета с думи постоянно се появяваха над главите на околните играчи.
     Най-често се чуваше, "Подкрепете Лу Уей Уей Уей в отвличането на съпруг! Подкрепете Лу Уей Уей Уей в отвличането на съпруг! Подкрепете Лу Уей Уей Уей в отвличането на съпруг! Подкрепете Лу Уей Уей Уей в отвличането на съпруг! Подкрепете Лу Уей Уей Уей в отвличането на съпруг! Подкрепете Лу Уей Уей Уей в отвличането на съпруг! Подкрепете Лу Уей Уей Уей в отвличането на съпруг! Подкрепете Лу Уей Уей Уей в отвличането на съпруг!" 

     Уей Уей остана шокирана.

     Беше влязла в играта, останала на Моста на фениксите и отишла в банята. Не се беше бавила повече от 5 минути. Какво се беше случило?

     Да отвлича съпруга?
     Да, играта действително позволяваше отвличане на съпруг, но имаше изисквания за това. Първо, голяма сума трябваше да се плати на системата. Второ, трябваше да имаш 3 последователни победи в ПК мачове и освен това, човекът, който щеше да бъде отвлечен, трябваше да се съгласи предварително за това и после за брак. Ако не се съгласи, тогава нямаше как да стане. Така че като изключим тези, които наистина са увлечени по някой, само болезнено тъпи играчи биха опитали брак чрез отвличане.

     Какво беше направила, че всички се бяха заблудили, че ще отвлича съпруга?

     Уей Уей погледна с отчаяно лице. Ако избяга, дали клюкарската тълпа щеше да помисли, че бяга, понеже е с разбито сърце?

     Докато Уей Уей се суетеше дали да избяга, листата ѝ от приятели се препълни с хора, които я питаха какво става. Уей Уей не отговори на никой, само затваряше съобщенията. В гилдията също имаше дискусия, повечето от мъжете защитаваха Джън Шуй, а повечето от жените подкрепяха Уей Уей. Някои се опитваха да казват на Уей Уей да не се впряга и да не предприема действия, понеже всички са от една гилдия.

     Кутията за съобщения отново започна да мига. Уей Уей я отвори и този път беше Джън Шуй У Сян. Той изглеждаше малко бесен, а тонът на съобщението никак не беше учтив.

     − Какво има, нали вчера прие това добре? Опитах се да те компенсирам. Ти беше тази, която отказа компенсация.

     На Уей Уей ѝ идеше да се разплаче, но не можеше да извади ни една сълза. Написа изтощено,

     − Приятелю, аз само дойдох... ... да... ... видя ... ... празненството ... ...

1букв. Мостът на яркочервените птици. Zhu Que (яркочервена птица) е мистична птица, червена на цвят. Един от четирите митични звяра в китайската митология, има разлика от фениксите.

2сленг – съкращения и жаргони, използвани в интернет

 

Някои термини, свързани с онлайн игрите за тези, които не са играли такъв тип игри (MMORPG) преди. Видове чат канали:

[Глобален чат] / World – Това е чат за всички играчи в целия сървър. Съобщенията, изпратени в този чат, се виждат от всички играчи, които са онлайн в момента.

[Гилдия] / Guild – Гилдията е група от хора, които често играят заедно. Има различни позиции в гилдията, които играчите могат да заемат, например лидер или офицер. Съобщенията, написани в този чат, се виждат от играчите, които са в една и съща гилдия.

 [Локален чат] / Local – Съобщенията, написани в локалния чат, се виждат само от играчите, които се намират в близост до аватара на играча, който пише.  

[Тийм чат] / Party – „Тийм” или „парти” са малка група от хора, които играят заедно, за да изпълнят дадена задача в играта или да убият дадено чудовище. Хората в тийма могат да бъдат различни при всяка задача. Съобщенията в този чат се виждат само от хората, с които в момента си в тийм.

Освен тези чат канали, играчите могат да комуникират и с лични съобщения.   




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elindress
Категория: Изкуство
Прочетен: 36481
Постинги: 52
Коментари: 5
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930