Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2017 16:35 - Лечение на косопад с витамини – мисията възможна
Автор: bolenzdrav Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.02.2017 16:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 image                             Всеки ден човек губи известно количество от косата си. Ако обаче по гребена или четката остават повече от стотина на ден, тогава вече става дума за косопад. Това е предупредителен знак на организма, че има някакъв медицински проблем – липса на витамини, проблеми с щитовидната жлеза, автоимунни или ендокринни заболявания. Особено ако се появи оплешивяване във формата на кръгче, трябва да се потърси дерматолог.

При мъжете обикновено първо се появява оредяване на косата на слепоочията и в задната част на главата. При жените обикновено косата пада равномерно от всякъде и като цяло косъмът изтънява. Нерядко причината е хормонална или е свързана с наследственост. Често и при двата пола косопадът е свързан с дефицит на витамини или микроелементи.

При наследственият косопад корените на космите реагират схвръхчувствително към мъжкия полов хормон дихидротестостерон, наричан още DHT. Той се синтезира също и в организма на жените. Нивата на DHT може да се регулират чрез растителното вещество ситостерол – то се съдържа в екстрактите от коприва или тиквени семки. При косопад, който засяга целия скалп и е провокиран от стрес или неправилно хранене, помагат още добавки с витамин С, витамини В, гинко, микроелементите мед и цинк.

Ето кои вещества са полезни при косопад:

  • Ситестерол – екстракт от коприва и тиквени семки, регулира по естествен начин нивата на дихидротестостерон;
  • Витамин С стимулира имунната система и клетъчната обмяна на веществата. По този начин допринася за предпазване на клетките от оксидативен стрес;
  • Екстракт от гинко-билоба подобрява микроциркулацията на капилярите и по този начин подпомага снабдяването на корените на космите с кислород и хранителни вещества;

Косопад при суха коса

Има и други причини, поради които косата капе или просто губи еластичност, блясък и обем. Особено в края на лятото при много хора може да се открие суха, чуплива коса. През лятото цикълът за растеж на косата се удължава и тя минава във фаза на почивка. Затова в топлите месеци губим по-малко косми, отколкото в другите сезони. Дойде ли есента, забелязваме това и по това, че на четката за коса остават повече следи. Този процес обаче е естествен, става дума за смяна на косата.

По подробно тук



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bolenzdrav
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 220797
Постинги: 210
Коментари: 9
Гласове: 61
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930