Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2017 12:06 - При атопичен дерматит често липсват калий и натрий
Автор: bolenzdrav Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1360 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 image
Атопичният дерматит се дължи на мутация, свързана с недоброто образуване на кератин в кожата. Това е ново разбиране за упоритото заболяване, което мъчи доста хора, често в ранна детска възраст. Кератинът е важна част от бариерната функция на кожата. Влошава се от агресивното й измиване, затова за пациентите е важно да използват глицеринови сапуни, душ масла и душ кремове, а не душгел, съветва специалистката. На пациентите обаче може да се помогне по много други начини.

 Атопичният дремтати прилича на уртикарията по обривите, но при него имунологичната реакция е по-различна. Наблюдава се по-често в развитите страни, където често се ползват агресивни измиващи средства, като обикновено първо се проявява при 2-3-годишни деца. Някои от пациентите успяват да го преодолеят с годините, пояснява д-р Миланова.

Причината е, че мастните жлези претърпяват развитие с годините. По време на детството са в почти пълно затишие, а в пуберитета се активират. При жените те са в топ форма между 20 и 30 г. – тогава и кожата е най-свежа, а мъжете между 30 и 40 г. След това постепенно активността им намалява. Атопичният дерматит отшумява в някои случаи, защото се подобрява липидният слой. Други обаче не успяват да го преодолеят.

Децата, при които се открива атопичен дерматит, обикновено са доста нервни, не могат да спят нощем. По време на бебешката и детската възраст местата на обривите се менят. Много често те се наблюдават по бузите със зачервяване, а по назолабиалните гънки отстрани има бял триъгълник. После с течение на годините обривът може да попадне на гънките на лактите, на колената. При по-възрастните обриви се появяват на различни места с папули, които силно сърбят.

Диагнозата се слага с клиничен преглед. Лабораторното изследване установява както ниска хидратация, така и ниска себумна секреция.

Атопичният дерматит често се комбинира с алергичен ринит и сенна хрема, защото трансепидермалната бариера не работи както трябва, а това засяга и лигавицата. Така дете с кожното заболяване може да получи и алергии къмimage храна или други алергени.

Традиционното лечение включва обикновено антихистаминови средства за успокояване на сърбежа. При тежките форми се използват кортикостероиди външно и вътрешно.
Подходящите за атопичния дерматит са и шуслеровите соли от калиево-натриевата група (номера 6, 8, 9 и 10). 
По подробно тук



Гласувай:
1



1. bojil - Брушене на колко се може повече сол, ...
24.02.2017 18:05
Брушене на колко се може повече сол,туршия и мезенце му е майката- останалото е късмет! :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bolenzdrav
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 220668
Постинги: 210
Коментари: 9
Гласове: 61
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930