Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 20.04.2017 17:53
Ако черният или зелен чай се загрява допълнително в микровълновата, той е три пъти по-полезен от този, който само се залива с гореща вода. В това е убеден ученият от Нов Южен Уелс д-р Куан Уонг. Изследването на лекаря показало, че така се активират 80% от кофеина, танина (вид амино киселина) и полифенолите (вид антиоксиданти).
Ето съветите на д-р Уонг за приготвяне на чай:
- Залейте пакетчето с гореща вода
- Загрейте чашата в микровълновата в продължение на 30 секунди
- Оставете пакетчето да престои във водата още една минута.
Така чаените листа отдават максимално количество антиоксиданти и други полезни съставки. В същото време напитката остава с оптимален вкус. Според експерта една чаша чай, приготвена в микровълнова фурна, се равнява по полезни свойства на три чаши чай, запарени само с вряща вода. Методът му може да се прилага и при всякакви други чайове – от билки или от насипни листа на черен или зелен чай, не само при тези в пакетче.
Д-р Уонг дава и други любопитни съвети.
Вижте тук
Не пийте вода по време на хранене
Ели Хорозова за храненето
Дъската Уиджа - не правете това в къщи !...
Нови "велики" изповеди на Наде...