Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2017 16:16 - Как да контролираме глада за сладко
Автор: bolenzdrav Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 456 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Повечето хора ядат сладко, защото не могат да контролират апетита си за такива храни. За да се справим с проблема, трябва да дадем на тялото си правилното гориво.

  image

Изключването на голяма група храни, които доставят разнообразни хранителни вещества е един от начините да си гарантирате неконтролируем апетит и постоянен глад, особено ако нямате опит с диети зад гърба си.

Източници на протеин (филе от месо и яйца), здравословни мазнини (сурови ядки, зехтин), въглехидрати с нисък гликемичен иднекс (кафяв ориз, овесени ядки), зеленчуци и 1-2 плода, ще помогнат ефективно да регулирате нивата на кръвната захар в рамките на деня и са едно от най-силните оръжия за справяне с проблема.

Липсата на зеленчуци към дневните ви хранения е една от най-сериозните грешки. Те могат да ви заситят за дълго време в комбинация с други храни, но без да предоставят допълнителни калории. Единственият минус ще дойде от това, ако ги овкусявате с непремерени количества сол и мазнина.

Пийте много вода

Поддържането на добра хидратация е от съществено значение за контролирането на апетита. Ако сте дехидратирани, е много вероятно да се създаде дисбаланс в нивата на натрий в тялото. Това от своя страна да доведе до желание да приемате храни, богати на сол, които често са нездравословни и с много калории.

Следването на план, който разпределя приема на калориите ви равномерно през целия ден, ще позволи да регулирате апетита си, поддържайки по-стабилни нива на кръвна захар. Чувството, че винаги имате налична храна и сте заредени с енергия действа положително и върху психиката и може да спомогне допълнително. В комбинация с гореизброените съвети, ще сте още една стъпка по-близо до желаните цели.

Заменяне на любими храни с по-здравословни версии
Доказана е връзката между липсата на качествен сън и ниските нива на хормона лептин – хормон, контролиращ апетита, докато в същото време нивата на хормона, отговорен за стимулацията на глада – грелин, се покачват.
По подробно тук


 



Тагове:   апетит,   хранене,   диети,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bolenzdrav
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 219210
Постинги: 210
Коментари: 9
Гласове: 61
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031