Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2017 13:12 - Възпитанието на бебето почва още в утробата
Автор: bolenzdrav Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 image


Човекът е информационна система, която се задвижва още от първия ден на неговото създаване в утробата. Доскоро се смяташе, че той идва на бял свят като лист хартия, на който възрастните започват да пишат. Сега вече се знае, че детето разбира и помни информацията още в ранните етапи на вътреутробното развитие – казва д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България. – След това я използва в процеса на своето развитие.

 

Това провокира психолози и възпитатели за друг поглед към периода на пренаталното развитие.“ На тази тема в аюрведа например са посветени цели трудове. В Индия е прието да се търсят специалисти, които да посъветват бъдещите родители за периода на зачеване, как да протече бременността, в каква обстановка да живее жената, за да се роди детето необременено. Там попаднах на книжка по проблема и в нея намерих цитат от Петър Дънов. Думите му гласят, че войните ще изчезнат, когато всички майки обяснят на неродените си деца, че не желаят война, разказва д-р Пачова. Това ме мотивира дълбоко да разпространявам идеята колко важен е пренаталният период от развитието на детето, допълва лекарката.

За да се роди здраво и спокойно бебе, бъдещата майка трябва да се грижи за себе си. Да живее в максимално позитивна среда – да не чете и гледа страшни новини или филми, да внася информация с положителен знак в душата и емоциите си. Хубаво е на нероденото бебе да се чете подходяща литература. В някои държави вече има книги за пренатално четене – те са подбрани специално да въздействат положително на бебето в утробата. Идеята е майката да започне да го запознава с това, което иска то да харесва и обича, още на този етап от развитието.

Ако жената преживее серия от травмиращи събития по време на бременността, тя ще се разстрои емоционално, но това се отнася също и за нейната биохимия. Биха могли да се появят проблеми с конкретни органи и системи. Затова е важно навреме да се неутрализира силният стрес, от който жените не могат да се отърсят със собствени сили. Не бива обаче да се страхуваме от самия стрес до такава степен, че да мислим, че сме безпомощни, подчертава д-р Пачова.

Кога е нужна помощ?

Наред с всички обичайно препоръчвани от лекарите средства, ако бременната е силно и внезапно изплашена, тя може да потърси хомеопат или Бахов терапевт, за да й бъде дадено подходящо лекарство.Причината може да е хронична умора, която прави бъдещата майка раздразнителна и тя започва да реагира остро и на обикновени ситуации – например силно се напряга, ако по-голямото дете плаче. Тогава е необходима помощ за укрепване на нервната система. Важно е да се възстанови балансът, защото тогава и детето ще се чувства добре. Двата организма са като скачени съдове.
Повече тук

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bolenzdrav
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 220436
Постинги: 210
Коментари: 9
Гласове: 61
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930